Обавештења

Одржана 23. седница Извршног одбора ФС Рашког округа

У суботу 15. децембра 2018. године, одржана је 23. седница Извршног одбора. На седници је присутно 11 од укупно 13 чланова Извршног одбора.

Oва седница је пре почетка рада, имала један мали свечани део где је Слободан Ђерковић председник ФСРО, Сенаду Љајићу из Новог Пазара председнику Фудбалског савеза Општина Нови Пазар-Рашка-Тутин, уручио плакету ФСРО, поводом 20 година постојања и рада поменутог савеза са седиштем у Новом Пазару, са жељом да наставе и даље са успешним добрим радом за добробит фудбалског спорта.

На седници је Усвојен записник са предходне седнице и верификоване су одлуке са две седнице секретаријата које су у међувремену одржане. Усвојени су извештаји Комесара за такмичење и дисциплинске поступке, Комесара за суђење, Комесара за такмичење и дисциплинске поступке лига млађих актегорија, као и Комесара за безбедност и стадионе Окружне, Међуопштинске лиге и лига млађих категорија за Јесењи део првенства такмичарске 2018/2019. годину.

Усвојена је привремена ранг листа судија Окружне лиге. Такође су чланови ИО информисани о пословању ФСРО за период 01.01-01.12.2018.године.

Донете су одлуке о куповини фудбалских лопти клубовима од Зонског до најнижег степена такмичења (градске лиге), као и клубовима футсал лиге, као и повећању судијских и делегатски такси на Окружној, Међуопштинској и лигама млађих категорија ФСРО.

Такође донета је одлука да клубови Међуопштинске лиге до 01.08.2018.године, отклоне све недостатке у вези инфраструктуре да би имали минмум услова за такмичењеу овом рангу, док Звезда и Јово Курсула бар до почетка пролећног дела првенства у своје објекте уведу воду и струју, а затим Комисија за пријем терена изврши увид и донесе одлуку да ли ће им дозволити одигравње утакмица на њиховим сопственим игралиштима у Чукојевцу и Цветкама.

У завршници седнице донета је одлука да клубови који имају дуговања буду суспендовани и не могу наставити такмичење док не измире своје обавезе према Савезу, док ће ФС града Краљево тим клубовима забранити регистрацију и трансфер играча у Зимском регистрационом периоду (прелазном року).

На крају седнице разматрана су и текућа питања из надлежности Извршног одбора.