Обавештења

In Memoriam: Мирослав Радисавчевић (1948-2022)

Опело ће се одржати дана 09.10.2022 (недеља) у 12,30 часова у капели на старом Краљевачком гробљу (ул. Димитрија Туцовића бб), док је сахрана на гробљу у Јовцу у 14,00 часова.

Тужна вест за све спортске раднике и љубитеље фудбала у Рашком округу. У Краљеву је, на Дан града, у јутарњим сатима престало да куца срце изузетног човека и великог фудбалског радника МИРОСЛАВА РАДИСАВЧЕВИЋА – МИРА.

Рођен 02. новембра 1948. године у Качулицама код Чачка.

Животни и радни век провео је након школске праксе (са непуних 20 година живота) у продавници јединој у тадашње време СПОРТ у Краљеву, лоцираној у ул.Омладинској, а на крају пензију стекао у фирми Милошчић ДОО Ниш – филијала у Краљеву. Поред породице коју је неизмерно волео, изузетно је био посвећен спорту и фудбала, где је и дао велики допринос.

Давне 1973. у својој 25. години живота започео је судијску каријеру у фудбалу, био је фудбалски судија од најнижег до Међурепубличког ранга такмичења, тако да је своју каријеру фудбалског судије завршио 1993. године после 20 година суђења. Осим што је био фудбалски судија био је и активни играч Краљевачких фудбалских клубова Каблара, Трговачког, Рибнице из Јовца итд.

Након престанка активног игарња фудбала и суђења, Миро се посвети фудбалском раду. Био је директор лига у ФСРЗС, ФСРО и ФС град Краљево, као и Комесар суђења и то у више наврата. Имао је много пријатеља у целој Републици Србији а посебно из света фудбала, био је омиљен међу фудбалским радницима а нарочито међу фудбалским судијама и то младима које је ценио и много волео, истима помагао да напредују на више степене такмичења, бодрио, саветовао, вршио припреме за полагање стручних испита судије друге и прве категорије.

Мирослав Радисавчевић је вршио дуго година и дужност делегата на листама од Међурепубличке лиге до најнижег степена такмичења. Такође био је члан органа ФСРЗС, ФСРО и ФС град Краљево.

Смрт га је затекла на функцији радника стручне службе(реферн финансија) Фудбалског савеза Рашког округа.

Иза себе је оставио сина Драгана, ћерку Мирјану, браћу Милисава и Љуба, унуке Марту, Ивану, Милену и Лену.

Опело ће се одржати дана 09.10.2022 (недеља) у 12,30 часова у капели на старом Краљевачком гробљу (ул. Димитрија Туцовића бб), док је сахрана на гробљу у Јовцу у 14,00 часова.