Обавештења

In Memoriam: Слободан Ђерковић (1951-2022)

Комеморација ће се одржати у Скупштинској сали градске управе у Краљеву у понедељак 29. августа 2022. године у 10,30 часова, а сахрана је истог дана на старом гробљу у Краљеву у 13 часова.

Тужна вест је објављена у смирај 25. августовског дана 2022. године. У Краљеву је  преминуо Слободан-Бобан Ђерковић познати краљевачки привредник и дугогодишњи спортски радник.

Рођен 18. јануара 1951. године.

Животни и радни век провео је у Краљеву.Радио је у предузећу „Пољопромет“, а 1992. године започео је приватни бизнис и основао предузеће АФИКС. Почели су са 4 радника да би се у каснијем периоду фирма развијала, проширивала и постала једно угледно производно предузеће које и данас успешно послује.

У спорту је присутан готово пола века. Посебно је био везан за фудбал и свој Металац чији је председник и финансијер био деценијама.

Металац је био препознатљив клуб на мапи фудбалске Србије.Поред тога увек је радо помагао и ФК “Слога“и често у тешким периодима био и финансијер и водећег краљевачког клуба.Његово предузеће АФИКС је било и спонзор Бициклистичког клуба Металац једног од најуспешниих спортских колектива у Краљеву.

Слободан Бобан Ђерковић  је такође деценијама активан спортски радник у фудбалским органима. Био је председник фудбалског савеза Рашког округа у неколико наврата. Дугогодишњи члан Скупштине ФС региона Западна Србије и члан Извршног одбора.

У неколико наврата је био делегат Скупштине ФС Србије и члан Извршног одбора ФСС у периоду када је саграђен спортски центар у Старој Пазови.

Био је делегат на утакмицама највиших степена такмичења.

Смрт га је затекла на функцији председника Фудбалског савеза Рашког округа и потпредседника ФС Региона Западна Србија.

Иза себе је оставио супругу Загу , ћерке Марију и Ану , унуке Немању и Катарину и праунуке.

Комеморација ће се одржати у Скупштинској сали градске управе у Краљеву у понедељак 29. августа 2022. године у 10,30 часова, а сахрана је истог дана на старом гробљу у Краљеву у 13 часова.