Међуопштинска лигаОкружна лига

Одиграно 27. коло Окружне и Међуопштинске лиге

У међуопштинској лиги Лазац је поново заузео челну позицију на табели.

Протеклог викенда одигране су утакмице 27. кола окружне и међуопштинске лиге ФС Рашког округа.

У окружној лиги од осам утакмица чак седам су добили домаћини. Једину победу на страни остварио је Реал који је у Краљеву био бољи од Магнохрома и заслужено славио резултатом 3:1. Овим поразом Магнохром је поново доспео на последње место, али борба за опстанак ће сигурно трајати до самог краја првенства.

Гоч је и званично првак окружне лиге и нови члан зоне Морава. У овом колу су сигурно и убедљиво савладали екипу Гранита са 3:0. Истим резултатом је и другопласирани Пролетер био бољи од екипе Нови Пазар 1928 и учврстио се на другој позицији.

У Јовцу Рибница је победом против Ибра резултатом 3:2 практично осигурала опстанак у овом степену такмичења, а Борац је минималним резултатом 1:0 савладао Рас из Новог Пазара и обезбедио место у средини табеле тако да у последња три кола улази растерећено и без бојазни око коначног пласмана.

У Матаругама је домаћа екипа славила са 4:2 против Омладинца из Новог Села и поново препустила фењер екипи Магнохрома. У комшијском дербију у Ушћу Радник је савладао госте из Баљевца са 4:2, а у Стублу домаћин је био убедљив против гостију из Ратине и савладао их резултатом 4:1, па се поново вратио у горњи део табеле.

У међуопштинској лиги у дербију две првопласиране екипе у Ласцу домаћи Лазац је неочекивано високим резултатом савладао екипу Будућности из Конарева са 4:0 и поново заузео челну позицију на табели. Борба за првака ће сигурно трајати до самог краја, а ове две екипе су већ раније и теоретски обезбедиле пласман у виши степен такмичења и то потпуно заслужено.

Ако су све дилеме око прва два места решене борба за опстанак ће сигурно трајати до самог краја такмичења. У овом колу Тавник је савладао екипу Металца са 4:2, а истим резултатом и Напредак је био бољу у Грачацу од Јединства из Драгосињаца.

Поповићи су на свом терену поражени од екипе Партизана резултатом 2:3, али су и даље на трећој позицији. Краљево Хајдук је убедљиво савладао Гружу са 4:1, а у Грдици домаћа Грдица и Млада крила играли су без победника и без голова 0:0.

У Чукојевцу и поред убедљивог воћства гостију из Адрана, Звезда је успела да освоји бод и задржи шансе у борби за опстанак у лиги (Звезда -Борац 2:2).

Наредног викенда играју се утакмице 28. кола, а у обе лиге очекује нас по неколико врло интересантних дуела.