Међуопштинска лигаОкружна лига

Спуштена завеса на првенства у Окружној и Међуопштинској лиги

Утакмицама последњег 30. кола завршена су првенствена такмичења у окружној и међуопштинској лиги ФС Рашког округа за сезону 2016/2017.

У окружној лиги све је било познато и пре овог кола. Првак окружне лиге и нови члан Зоне Морава, Гоч из Врњачке Бање одиграо је у Новом Пазару нерешено са екипом домаћег Раса 2:2 и са девет бодова предности завршио првенство.

У Ратини Полет је високо поразио екипу Пролетера са 5:2, а Реал је славио против Стубла резултатом 4:2 и изједначио се са Пролетером по броју бодова. Истим резултатом Радник је у Ушћу био бољи од Борца из Вранеша, а у Баљевцу је виђена права ревија погодака. У утаккмици старих спортских пријатеља, без резултатског значаја, Рудар – Матаруге 6:3.

У Јошаничкој Бањи Гранит је победом против Ибра од 2:1 завршио сезону на 14. позицији, а Магнохром се после само једне сезоне неславно опростио од окружне лиге. Наиме у Новом Пазару домаћи Нови Пазар 1928 славио је против Магнохрома чак са 8:0, а једину победу у овом колу у гостима забележила је Рибница која је у Новом Селу победом од 3:1 дошла до чак 40 бодова и места у средини табеле. Како се у овом колу играло без резултатске неизвесности не чуди чињеница да је постигнуто на 8 утакмица чак 47 погодака па је публика могла да ужива. У наредној сезони уместо првака Гоча и последњепласираног Магнохрома нови чланови окружне лиге су Будућност и Лазац.

У међуопштинској лиги решена је једина дилема која је остала пре овог кола. Наиме, прво место освојила је екипа Будућности која је савладала Звезду са 3:1. Лазац на другом месту такође је нови члан окружне лиге, али је у овом колу поражен минималним резултатом у Тавнику (Тавник -Лазац 1:0).

У Метикошима Млада крила су поражена од Поповића резултатом 2:3, а на стадиону код ложионице у Краљеву Металац и Младост одиграли су узбудљиву утакмицу без победника – 3:3. Јединство је на свом терену савладало Грдицу резултатом 3:2, а у Адранима Борац и Гружа одиграли су нерешено 2:2. Истим резултатом завршена је и утакмица Партизан – Напредак.

Како је и раније било познато Будућност и Лазац су нови чланови окружне лиге, а Звезда се враћа у градску лигу. У Међуопштинској лиги наредне године играће Магнохром који се враћа из окружне лиге, Браћа Вуковић из Лађеваца који су напустили такмичење у зони Морава и прваци две групе градске лиге Краљево (Ласта-Витковац и Минерал 2015-Рудно).

Наредног викенда ће се одиграти ревијална утакмица у којој се састају ФК Гоч (првак окружне лиге) и ФК Будућност (првак међуопштинске лиге), а то ће бити прилика за уручење пехара за остварене резултате у сезони која је управо завршена.

Наредна такмичарска сезона почиње средином августа.