Обавештења

Свечано отварање нових службених просторија у Ушћу (ФОТО)

Празник фудбала у Ушћу

У недељу 09. Јула 2017. године са почетком у 17,00 часова на игралишту ФК “Радник“ из Ушћа, отворене су новоизграђене службене просторије овог клуба, које су грађене непуних годину дана.

Од јануара 2016. године када је на чело клуба стигло подмлађено руководство са новоизабраним председником клуба Бранком Планојевићем, приватним предузетником из Ушћа, прионуло се на посао и први зацртани циљ био је изградња зграде са свом пратећом опремом, новим свлачионицама за играче и службена лица, салом за састанке, новим купатилима, економатом, великом салом на спрату за будућу теретану, канцеларије и друго.

У објекат су уложена огромна средства, много зноја, али упорни председник клуба Бранко Планојевић са својом управом не посустаје и тако за врло кратак временски период је изградио поменуту зграду и дом фудбалског клуба “Радник“ из Ушћа.

На свечаној церемонији отварања овог објекта присуствовао је и градоначелник града Краљева, господин Предраг Терзић са својим сарадницима, сви људи добро воље-донатори, привредници и грађани Ушћа, у кратком речено “љубитељи фудбала“.

Ову свечаност уприличио и Суперлигаш из Ивањице, Фудбалски клуб “Јавор матис“, тако да је одиграна и пријатељска утакмица са сениорском екипом домаћег Радника, на којој се окупило преко 500 гледалаца. Ветерани клуба су подсетили да је Радник са Јавором одиграо утакмицу давне 1978. године и то доказали протоколом из архиве клуба када су се такмичили у највишем рангу такмичења у Западно Моравској лиги.

Фудбалски клуб “Радник“ је на овој свечаности окупио и представнике других клубова Окружне лиге, представнике Фудбалских савеза са подручја Рашког округа. Такође искоришћена је прилика уручивања спортских признања, пре почетка пријатељске утакмице технички секретар Фудбалског савеза Рашког округа, Миланко Милићевић је најбољем голгетеру Окружне лиге за прошлу такмичарску сезону играчу овог клуба Крунић Марку уручио диплому и пехар, а подпредседник Савеза Сенад Љајић такође Крунић Марку капитену екипе уручио је признање за фер плеј игру у протеклој сезони.

Затим ова свечаност је настваљена трећим полувременом уз иће и пиће под шатром поред игралишта уз добру музику и славило се до раних јутарњих сати.