Обавештења

Oдржан семинар службених лица ФС Рашког округа

У недељу 03. марта 2019. године, одржан је семинар службених лица Фудбалског савеза Рашког округа.

Семинар је организован и спроведен од стране КУС-а ССОС ФСРО. Семинар службених лица одржан је у просторијама ЕСТШ“Никола Тесла“ у Краљеву и спортској хали ЕСТШ“Никола Тесла“ у Краљеву.

Одлуком ИО ССОС од пролећног дела такмичарске сезоне судије са листе Окружне и Међуопштинске лиге су подељене у две групе и то: Прва група и Друга група, тако да Комесари који делегаирају поменуте лиге могу користити судије из обе групе за првенствене утакмице.

Одзив судија на овом семинару је био мали, добар број судија није присуствовао семинару из разних разлога. Судије које нису присуствовале овом семинару ће бити позване за поновни семинар службених лица, који ће бити благовремено заказан и објављен.

Код делегата одзив је био мало бољи и више њих је приступило семинару.

Оцена КУС-а је да су сва службена лица коај су се одазвала семинару одрадила свој део посла вео успешно, а посебно су похвалили дисциплину свих службених .лица.

Неколико судија није задовољило у физичкој спреми тако да ће исти бити позвани да накнадно одраде физичку проверу. На овом семинару први пут је организована провера физичке припремљености судија у спортској хали где су судије тестиране ткз. Јо-јо тестирањем, који се примењује на вишим степенима такмичења.

Од стране Комесара који руководе такмичењем и који делегирају судије, службена лица су упозорена на озбиљност у наставку првенства и свима је исти циљ што успешнији завршетак првенства у обе лиге.