Обавештења

Јубилеј за понос: 70 година ФК „Будућност“ из Конарева

Фудбалски клуб „Будућност“ из Конарева прославио је 70 година постојања и рада.

Прослава је организована у ресторану „Матримониа“ у Краљеву, у присуству великог броја бивших фудбалера клуба, функционера и клубова са подручја ФС Рашког округа, као и званичника ФС Рашког округа и ФС Региона Западне Србије.

О историји клуба говорио је Славиша Ђорђевић, човек који је више деценија у клубу као играч, тренер, функционер, а гостима се обратио и Горан Драгићевић, бивши фудбалски интернационалац, а данас председник ФК “Будућност“.

Фудбалски клуб “Будућност“ из Конарева је клуб дуге и плодне историје. Такмичио се од подсавезних лига, преко лига бившег краљевачког региона, и касније фудбалског савеза Рашког округа, Шумадијске зоне до Српске лиге где се такмичио у конкуренцији са Новим Пазаром, Слободом из Ужица, Севојном….

Данас је клуб члан окружне лиге ФС Рашког округа, са организованим млађим категоријама и са условима који превазилазе потребе овог степена такмичења. Иначе клуб је деценијама био препознатљив и везивао се за име Јерослава Булатовића, просветног радника из Конарева, касније директора школе и вишегодишњег општинског функционера и једног од најомиљенијих спортских радника у овим крајевима. Булатовић, популарни Јеро је акценат стављао на обавезу клуба да обезбеди најбоље услове за такмичење и на фер плеј, односно спортско, витешко понашање фудбалера и чланова руководства клуба.

Кроз клуб је прошло на стотине фудбалера и свака генерација је имала сјајне фудбалере почев од првих генерација, преко Ђорђевића, Петровића, Миљковића, Луковића, Дражинца, Богдановића до Штављанина, Драгићевића, Дмитровића и Луковића који су имали завидне интернационалне или репрезентативне каријере.

Данас у клубу играју млади играчи из Конарева и околине, а у руководству клуба су бивши играчи.

На овој свечаности Слободан Ђерковић председник ФС Рашког округа и Зоран Матовић, члан Извршног одбора ФС Рашког округа су слављенику ФК“Будућност“ из Конарева уручили плакете које је доделио ФС Региона западне Србије и ФС Рашког округа.

Још једанпут ФС Рашког округа честита велики јубилеј клуба из Конарева и жели што више успеха на свим пољима у наредном периоду.