Обавештења

Годину дана од смрти Предрага Матића ‘Марета’ – великог спортског радника

Навршила се тужна годину дана од смрти великог фудбалског човека Предрага Матића – ‘Марета’.

Делегација Фудбалског савеза Рашког округа и Фудбалског савеза града Краљевева, посетила је вечну кућу и положила цвеће на гробљу у Мошином Гају, великом спортском-фудбалском раднику и познатом адвокату из Краљева, Предрагу Матићу ‘Марету’, јер је прошла тужна година дана од када више није међу нама, један велики човек.

Матић Предраг – ‘Маре’ је био изузетан заљубљеник у фудбал, дуго година је провео у свим тако рећи фудбалским органима почев од ФС града Краљева, преко ФС Рашког округа, ФС региона Западне Србијеј до ФС Србије, као председник, председник правних комисија, вршио делегатску дужност на утакмицама Супер и Прве лиге, одликован и похваљиван од поменутих фудбалских Савеза више пута за његов частан и марљив рад а све у циљу побољшања стања у фудбалском спорту.

Највише је “Маре“ волео свој фудбалски клуб “Карађорђе“ из Рибнице, актуелно руководство је у жељи да му се одужи за све што је учинио за свој Карађорђе, спортом центру у Рибници дало име Предраг Матић ‘Маре’. Такође никада није раздвајао и велику љубав према краљевачкој Слоги на чијем челу је био као председник у два мандата.

Недавно на свечаној седници Скупштине фудбалског савеза региона Западне Србије, на којој је овај савез обележио 25 година рада и постојања, садашњи председник ФС Рашког округа Слободан Ђерковић је примио постхумно позлаћено признање додељено Предрагу Матићу ‘Марету’ и донео га у дом његове породице, за све заслуге које је исти учинио према овом великом територијалном савезу, клубовима, спортским радницима и другима.

Прође година дана од смрти нашег ‘Марета’ али сећања спортских радника са простора ФС града Краљева, Рашког округа, Западне Србије и Србије остаће у срцима на човека који је много дао фудбалском спорту.