Међуопштинска лигаОкружна лига

Спуштена завеса на јесењи део првенства

Одигране су све утакмице последњег 15. кола јесењег дела првенства у окружној и међуопштинској фудбалској лиги ФС Рашког округа

У окружној лиги у дербију који је одигран у Подунавцима састале су се две водеће екипе. После велике борбе и много неизвесности пред великим бројем љубитеља фудбала домаћи Реал је поготком у последњим тренуцима утакмице савладао екипу Полета резултатом 2:1 и одвојио се на челу табеле, где ће чекати пролеће са 6 бодова предности.

У сенци ове утакмице одиграна је још једна врло интересантна утакмица у Дежеви где Рас није успео да настави серију добрих резултата па је поражен од Ибра са минималних 0:1. Овом победом Ибар ће зимовати на трећем месту што је свакако велики успех за екипу из Матарушке Бање.

У Новом селу још једна победа гостију. Стубал је био бољи од домаћег Омладинца и славио са 2:0. Гранит није успео да побегне са зачеља табеле и овога пута је поражен у Јошаничкој Бањи од екипе Будућности резултатом 1:2. У Вранешима Борац је савладао старе спортске пријатеље из Ушћа са 3:2, а Рудар је у Баљевцу остварио победу против Матаруга резултатом 2:1.

У Јовцу домаћа Рибница је са минималних 1:0 освојила сва три бода против Поповића и осигурала место у средини табеле. Пролетер је против фаворизоване екипе Нови пазар 1928 остварио победу резултатом 2:0 и одмакао четири корака последњепласираном Граниту.

У међуопштинској лиги водеће екипе нису имале много успеха. Наиме, водећи Металац је поражен у Ласцу са 4:2, а дерби између Груже и Краљево хајдука завршен је без победника резултатом 0:0. После ових резултата бивши српсколигаши су сачували прве две позиције. Металац је јесењи првак са 31 бодом, а Краљево хајдук на другом месту има бод мање.

У Врби је виђено чак 8 погодака па су на крају Партизан и Младост поделили бодове одигравши нерешено 4:4. Без победника је завршена и утакмица у Годачици где су домаће Јединство и Борац из Адрана завршили утакмицу резултатом1:1. Магнохром је доживео и четрнаести пораз. Овога пута поражен је на свом терену од екипе Минерал 2015 резултатом 0:3.

Млада крила су у Метикошима са минималних 1:0 савладали Грдицу, а у суседним Драгосињцима Јединство је забележило другу победу савладавши Тавник са 3:2. У Витковцу је било много узбуђења и проблема, а на крају је Ласта победила екипу Напретка са 2:1 и прикључила се екипама из врха табеле.

У овој лиги је остала неодиграна утакмица Јединство – Млада крила која се по одлуци комесара игра наредне недеље у Драгосињцима.