Градска лига

Ласта из Витковца апсолутни првак Градске лиге ФС Града Краљево за сезону 2016/17

У петак 9. јуна на терену ФК”Раднички“ у Ковачима у вечерњем термину, под светлошћу рефлектора одиграна је утакмица за првака градске лиге ФСГ Краљево између победника групе Ибар (ФК „Минерал 2015“ – Рудно) и групе Морава (ФК “Ласта“ – Витковац).

У одличном амбијенту пред око 400 гледалаца одиграна је утакмица која је задовољила све укусе љубитеља фудбала.

Играчи “Минерала“ повели су головима Радовановића и Николића са 2:0, али се “Ласта“ није предавала и у финишу првог дела игре преко Ивана Гуњића за само два минута анулирала предност.

До потпуног преокрета дошло је у 64. минуту када је Миљојковић из казненог ударца донео Ласти предност. Само 5 минута касније досуђен је казнени ударац за Минерал, а Николић је својим другим поготком поравнао резултат. До краја регуларног дела није више било погодака, али је било доста узбуђења.

Како је утакмица завршена нерешеним резултатом 3:3 победник је одлучен извођењем пенала. Играчи Ласте били су спретнији и срећнији у пенал серији и однели победу резултатом 4:3.

Пехар намењен победнику утакмице односно апсолутном прваку градске лиге Краљево уручио је господин Иван Петровић,председник ФСГ Краљево који је обема екипама пожелео срећу у такмичењу у Међуопштинској лиги ФС Рашког округа где ће се у наредној сезони такмичити оба клуба.

Утакмицу је судио Иван Вучићевић са помоћницима Симовић Николом и Симовић Ненадом, без пропуста. Дужност делегата обавио је комесар за такмичење градске лиге господин Градимир Кошанин.