Обавештења

In Memoriam: Милутин Јакић – ‘Јале’ (1943-2019)

Преминуо је велики фудбалски радник Милутин Јакић – ‘Јале’

Јутрос је из породичне куће Јакића из Краљева стигла тужна вест за све фудбалске раднике са подручја града Краљева, Рашког округа, Западне Србије и Србије, да није издржало срце Милутина Јакића “Јала“ (1943) после дуже болести са којом се борио велики спортски радник “Јале“.

Јакић Милутин “ЈАЛЕ“ рођен је 1943 године у Краљеву, ожењен, живео у Краљеву (Рибница), био је дугогодишњи фудбалер (голман) фудбалског клуба “Слога“из Краљева у којој је остао и по завршетку играчке каријере која је иначе била јако успешна.

У фудбалски клуб “Слога“ дошао је давне 1959. године, а већ наредне 1960. године био је резервни голман у чувеним квалификацијама Слога – Приштина.

По завршетку каријере наставио је да се бави тренерским послом ,прво у ФК “Трговачки“ из Краљева, а затим у Краљевачкој Слоги.

У Слоги је био тренер од 1978. године када је председник клуба био Никола Дрецун. Затим је 1981. године био и тренер голмана у немачком прволигашу ХСВ из Хамбурга у време када је тренер био легендарни Бранко Зебец.

У ФК“Слога“ је касније обављао разне дужности,тренера,директора, члана управног одбора и председника клуба. Директор клуба био је у два мандата, а највише успеха имао је у време када је председник клуба био Предраг Матић.

Био је помоћник Душану Ненковићу у репрезентацији Србије, а потом је био тренер голмана у омладинској селекцији СФРЈ када је селектор био Стеван Вилотић. Месец дана је званично радио као тренер голмана у стручном штабу репрезентације Југославије када је селектор био Ивица Осим.

Слоги је остао веран до данашњих дана кад и поред болести која га је задесила несебично је помагао колико је могао, покушавајући да клуб врати на стазе старих успеха Слога му је увек била у срцу било где да се нашао у земљи или иностранству, увек се распитивао шта се дешава у мојој и само мојој СЛОГИ.

Пре неколико месеци на свечаној Скупштини ФС Региона западне Србије, добио је заслужно признање тог савеза за све оно што је урадио у догогодишњем фудбалском раду.

Пензионерске дане ЈАЛЕ је проводио је у свом родном Краљеву, а када га је задесила болест са истом се борио последњих неколико година, али није издржао и у 76. години живота није издржао, цео Рашки округ изгубио је веома доброг и поштованог фудбалског радника, иза себе је оставио своју драгу супругу Магду.

Комеморативна седница одржаће се 16.04.2019. године (уторак) у 10,00 часова у сали Клуба одборника Градске управе града Краљева у Краљеву, ул. Трг Јована Сарића бр.1.

Сахрана ће се обавити 16.04.2019. године (уторак) у 13,00 часова на старом градском гробљу у Краљеву.

Драги “ Јале“ нека ти је вечна слава и хвала за све што си учинио за краљевачки фудбал