Обавештења

Одржана 18. седница Извршног одбора ФС Рашког округа

У четвртак 7. децембра 2017. године у сали за састанке ФС Рашког округа одржана је 18. седница Извршног одбора Савеза. Седници је присуствовало
12 од 14 чланова Извршног одбора. Поред чланова Извршног одбора на седници су присутни и сви комесари лига ФС Рашког округа.

На седници је усвојен записник са 17. седнице која је одржана 28. септембра 2017.године у Краљеву и верификоване све одлуке са седница секретаријата које су одржане 17. октобра и 28. новембра 2017. године.

Највише пажње привукли су извештаји комесара окружне ,међуопштинске и лиге млађих категорија за јесењи део првенства такмичарске 2017/2018.године који су после исцрпних дискусија једногласно усвојени.

Потом су усвојени Извештају о раду организације судија и организације тренера у 2017. години.

Донесена је одлука о покретању јавне расправе око измена и допуна Статута ФС Рашког округа који треба усагласити са Статутима ФСС и ФС Региона Западна Србија.

Редовна седница Скупштине Савеза одржаће се крајем фебруара 2018. године, а тачан термин и место одржавања одредиће Извршни одбор на наредној седници.

Размотрени су и закључци са конференције клубова окружне лиге, лигa млађих категорија и међуопштинске лиге и усвојен је захтев да у зимској паузи Комисија за пријем теренa обиђе клубове и терене, утврди недостатке и предложи мере и рокове за њихово отклањање.

Донесена је одлука и попису и именовани су чланови комисије за попис.

Чланови Извршног одбора су упознати са Предлогом Владана Вићентијевића за стабилизацију Стручне струковне организације судија судија ФС Рашког округа и Стручно струковне организације судија ФСГ Краљево и материјалом који се односи на изборе у организацији судија ФС Рашког округа. О овим проблемима ће се у наредном периоду озбиљно расправљати на седницама судијске и фудбалске организације.