Међуопштинска лига

Гружа из Витановца првак Међуопштинске лиге ФСРО

Завршено првенство Међуопштинске лиге ФС Рашког округа

У недељу 17.06.2018. године одигране су утакмице последњег 30. кола. У Врдилима, домаћа Младост је савлдала неугодну екипу Партизана из Врбе са 2:0. У Јарчујку играчи Краљево Хајдука су надмашили госте из Груже иначе првака лиге и победили са 3:1.

На стадиону крај “Ложионице“, домаћи Металац је изгубио од Лазца са 0:2. У Адранима је виђена голеда, домаћи Борац и Јединство из Годачице су ремизирали са 6:6. У Тавнику је одиграна утакмица дерби зачеља где су се састали Тавник и Јединство из Драгосињаца и исти одиграли једну тврду и неизвесну резултатски утакмицу али на крају су поделили бодове 2:2.

У Грдици састали су се домаћа грдица и Млада крила из Метикоша, утакмица је прекинута јер су гости остали само 6 играча у игри а утакмицу започели са 8, док су се два играча повредила и утакмица је регистрована службеним резултатом 3:0 (пфф) у корист Грдице.

На прелепој планини Рудно утакмица није одиграна између домаћег Минерала 2015 и гостујуће екипе Магнохрома из Краљева јер гости нису дошли, а утакмица је регистрована службено 3:0 (пфф) у корист домаћег Минерала 2015.

У Грачацу је одиграна утакмици може се рећи дерби полусезоне где су се пред око 700 гледалаца састали домаћи Напредак и Ласта из Витковца, ова утакмица је била значајна за обе екипе јер је одлучивала о другом месту и пласману у Окружну лигу, али иста се завршила непопуларно без голова 0:0, што је одговарало гостима из Витковца који су прославили са својим навијачима улазак у Окружну лигу.

У Окружну лигу су се директно пласирале екипе Груже из Витановца и Ласта из Витковца, као и треће пласирана екипа Краљево Хајдука јер је у међусобном скору боља од екипе Напредка из Грачаца, због указаног места у Окружној лиги, јер је екипа Новог Пазара 1928 одиграла две баражне утакмице за попуну места Зонске лиге у ново формираној групи Шумадија где је у обе утакмице савладала екипу србије из Илићева код Крагујевца.

Из лиге је испала одавно отписана екипа Магнохрома из Краљева и у наредном такмичарској сезони ће се такмичити у Градској лиги ФС Града Краљево.

Све честитке ФК “Гружа“ из Витановца, ФК “Ласта“ из Витковца и ФК “Краљево Хајдук“ из Краљева, на уласку у Окружну лигу са жељом да имају још више такмичарског успеха у наредној такмичарској сезони.