Окружна лига

Полет из Ратине првак Окружне лиге ФСРО (ФОТО)

Спуштена је завеза на првенство у Окружној лиги ФСРО за такмичарску 2017/18. годину.

Одигране су утакмице последњег 30. кола Окружне лиге ФС Рашког округа.

У Стублу, домаћи Стубал је ремизирао са Омладинцем из Новог Села 2:2. У Ушћу домаћи Радник и пријатељи из Вранеша одиграли су по ко зна који пут утакмицу са доста лепих голова, где је домаћин Радник славио са 4:3 и гостујућој екипи Борца пожелео много успеха у нередној такмичарској сезони с обзиром да је ова утакмица била и опроштај Борца из Окружне лиге, јер као последње пласирана екипа у наредној сезони ће се такмичити у Међуопштинској лиги.

У Опланићима, домаћа екипа Поповића славила је са 2:1 против Рибнице из Јовца, као у Матаругама домаћи играчи Матаруга су славили такође са 2:1 против Рудара из Баљевца. У Конареву домаћа Будућност и Гранит из Јошаничке Бање су ремизирали  2:2.

У овом колу игране су две утакмице које су давале значаја коначној табели Окружне лиге и то: у Новом Пазару, домаћи играчи Новог Пазара 1928 су се радовали и извојевали победу против Пролетера са 2:0 и тако заузели друго место на табели које их води у играње баражних утакмица са другопласираном екипом Прве градске лиге ФС града Крагујевца, ради попуне зонске лиге група “Шумадија“ ФСРЗС.

У Ратини је одиграна дерби утакмице такмичаске сезоне 2017/2018 године,слободно рећи утакмица године, где је било присутно око 1000 гледалаца, а састали су се домаћи Полет и екипа из комшилука Реал из Подунаваца. Ова утакмица је одлучивала о шампиону лиге тј. освајачу првог места и директном пласману у зонску лигу новоформрану  групу “Шумадија“ ФСРЗС  за такмичарску сезону 2018/2019.годину.

Домаћин је повео у 43.минуту са  1:0, стрелац Милојевић Ђорђе, што је био резултат полувремена, док је Реал у 70. минуту изједначио из казненог ударца, стрелац Матејић Бојан, али велику победу домаћој екипи Полета и верним навијачима у последњем  90. минуту доноси својим погодком Филиповић Ненад и тако екипа Полета после 12 година се поново враћа у већи степен такмичења Зонску лигу ФСРЗС група“Шумадија“. Ова утакмица је од стране домаћина била организована на веома високом нивоу, све је на овој утакмици протекло у најбољем реду, може се рећи да је у Ратини победио фудбал, а томе су допринели руководства оба клуба, играчи на терену и службена лица на челу са главним судијом Симовић Ненадом из Краљева, који су поверени задатак обавили веома добро и добили честитке на крају од оба клуба, што је за сваку похвалу. Морамо поменути службена лица која су била одређена за ову утакмицу, осим главног судије Симовића, дужност првог помоћног судије вршио је Радосављевић Никола из Баљевца, а другог помоћника Пешовић Милан из Краљева, док је четврти судија био Филиповић Јован из Тавника, а делегат Младеновић Томо инструктор друге категорије из Ушћа. Свака част службеним лицима.    

Све честитке ФК“Полет“ из Ратине на освојеној  шампионској титули. У Окружној лиги за такмичарску сезону 2017/2018.години са жељом да имају пуно такмичарског успеха у Зонској лиги ФСРЗС група“Шумадија“ где ће се такмичити у наредној такмичарској сезони.