Млађе категорије

Ближи се крај првенства у лигама млађих категорија ФСРО

ФК “Гоч“ из Врњачке Бање првак Омлaдинске и Кадетске лиге ФСРО за такмичарску сезону 2017/2018. годину

У лигама млађих категорија ФСРО, ближи се завршетак првенства за такмичарску сезону 2017/2018. годину.

У Омладинској лиги првенство је завршено утакмицама последњег кола које одиграно 19/20.05.2018.године, а састав лиге су сачињавали клубови са подручја ФС град Краљево ФСО Врњачка Бања. Шампионску титулу освојила екипа ФК“Гоч“ из Врњачке Бање, која је за један бод била успешнија од другопласиране екипе Радника из Ушћа.

У Кадетској лиги која је и ове такмичарске сезоне подељена у две групе Краљево и Нови Пазар, такође сепрвенство завршава- У групи Краљево остале су да се одиграју одложене утакмице које не могу да утичу на коначан пласман на табели, тако ад је првак ове групе екипа Гоча из Врњачке Бање, коај треба да одигра баражне утакмице са прваком групе Нови пазар, екипом Мокре Горе из Зубиног Потока, ради добијања апсолутног првака Кадетске лиге ФСЦ Рашког округа. Међутим својим дописом екипа Мокре горе је одустала од баража тако да је екипа гоча проглашена за апсолутног првака Кадестке лиге ФС Рашког округа за такмиачсрку 2017/2018.годину.

У пионирској конкуренцији која је и ове сезоне подељена у две групе Краљево и Нови Пазар, ситуација је нешто другојачија у односу на Кадетску лигу. У групи Краљево првак је екипа Полета из Ратине, која је одиграла две утакмице са прваком групе А, екипом  Краљево Хајдука, јер је група Краљево ове сезона на захтев клубова била подељења у две групе А и Б, у те две утакмице постигла бољи резултат. У групи Нови Пазар, екипа ДИФ-а из Косовске Митровице је освојила прво место и иста ће одиграти баражне утакмице са екипом Полета из Ратине ради добијања апсолутног првака Пионирске лиге  ФС Рашког округа.

Комесар за такмичење и дисциплинске поступке лига млађих категорија ФСРО, Саша Коленчевић, инструктор прве категорије из Краљева је прво у ратини, домаћој екипи ФК“Полет“ из Ратине уручио пехар за освојено прво место у групи Краљево, а на реванш утакмици у Кос.Митровици ОФК“Диф“ уручио пехар за апсолутног првака Пионирске лиге ФСРО за аткмиачрску 2017/2018.годину.

Прва баражна утакмица игра се у Ратини 05.06.2018.године, где је домаћин екипа Полета са почетком у 17,30 часова, а реванш наредног викенда у Косовској Митровици.