Међуопштинска лигаОкружна лига

Одиграно 6. коло Окружне и Међуопштинске лиге

Протеклог викенда одигране су све утакмице 6. кола Окружне и Међуопштинске лиге ФС Рашког округа.

У окружној лиги очигледан је уједначен квалитет екипа, па више нема непоражених екипа, а чак четири тима на врху табеле имају исти број бодова.

Водећи Полет претрпео је први пораз и то од Раса у Новом Пазару где је домаћин славио са са минималних 1:0. У другом дерби сусрету овог кола Рудар и Омладинац су играли нерешено 2:2, а Ибар је забележио и четврту победу победивши госте из Ушћа резултатом 1:0.

Најпријатније изненађење су свакако Матаруге које су у овом колу на свом терену славиле против фаворизоване екипе Нови Пазар 1928 са 2:1 и пришле уз бок водећим екипама. Стубал је био сигуран против Пролетера и победио резултатом 2:0, а у Јовцу Рибница и Борац одиграли су нерешено 1:1.

Будућност је у Конареву забележила прву победу против Поповића резултатом 3:2, а Гранит наставља са серијом лоших резултата и после шест кола имају само један бод. Овог пута су кући поражени од добре екипе Реала са високих 1:4.

Наредно коло доноси неколико интересантних сусрета, а издвајамо утакмице Реал – Рудар, Омладинац – Рас и Полет – Ибар.

У Међуопштинској лиги у овом колу на осам сусрета по четири победе забележиле су домаће и гостујуће екипе.

Домаћини су били бољу у Врдилима где је Младост савладала екипу Ласца са 3:1, а такође и у Грачацу где Напредак славио против Борца са 2:1.

Јединство је у Годачици победило Гружу резултатом 2:1, а Ласта је високим резултатом 7:1 оставила екипу Магнохрома на зачељу табеле без иједног освојеног бода.

У комшијском дербију у Драгосињцима, Јединство је поражено од екипе Партизана са 0:2, а у Метикошима Минерал је забележио другу победу у сезони савладавши Млада крила са убедљивих 3:0.

Краљево Хајдук наставља серију добрих игара и победа и овога пута су са минималних 1:0 на гостовању савладали Грдицу. У правој голеади у Тавнику Металац је славио са убедљивих 5:2 и попео се на четврту позицију на првенственој табели.