Обавештења

Адранци прославили 90 година рада и постојања ФК Борац

У петак 04.10.2019. године Фудбалски клуб ”Борац” из Адрана код Краљева прославио је 90 година постојања.

Мештани села су га основали 1929. године, а међу њима су били Груле, Добривоје, Селена, Пуле, Панто, Бантулићи, Вукановићи, Јовановићи, Беловођани, Васиљевићи и други.

Прву лопту, и то праву, кажу старији мештани села у Адране донео је чувени морепловац и боем Бошко звани ”Бурко”.

У знак великог јубилеја клуба у Адранима одиграна је ревијална утакмица између ветерана ФК Партизан из Београда и ФК Борац из Адрана, данашњег слављеника.

Партизан је играо у саставу: Будиша, Ђелић, Жунић, Станојковић, Муф, Радојичић, Синђић, Смиљанић, Јоцић, Залад, Вучићевић, Попуча, Антић, Новаковић, Новаковић, Васиљевић, Поповић, Чош, Кадевић.

Борац у саставу: Дукић(голман), Гочобија, Поповић, Бешевић, Степовић, Рибаћ, Живковић, Вукомановић, Ровинац, Гашић, Тришовић, Бошњевић, Лазовић, Томић, Сретовић и Маринковић.

Утакмицу су судили, судије такође ветерани у овом послу, и то: главни судија: Љубивоје Јовановић звани ”Милочајац Чврта”, његови помоћници Марко Матић и Дарко Богдановић.

Утакмица завршена са резултатом 5:1 за Партизан. Стрелци за Партизан Радојичић, Смиљанић, Вучићевић, и Попуча(2). Стрелац за Борац – Ровинац Душан

Пред почетак утакмице и у полувремену све љубитеље фудбала у Адранима су забављали чланови КУД-а Моравац из Адрана.

Након ове манфестације на фудбалском терену у Адранима, славље се наставило у ресторану и свечаној сали ”Драговање” у Адранима, где је оркестар мештанина Адрана, великог уметника Новице Неговановића, са извођачима Рашом Павловићем и Зорицом Минић, забављао све званице на овој свечаној вечери у част великог јубилеја ФК”Борац” из Адрана.

На овој свечаној вечери у име клуба обратио се дугогодишњи голман клуба и један од организатора ове прославе Душан Дукић, који се свима захвалио на подршци и донацијма клубу, док је програм свечаног дела где су уручена пригодна признања водила његова ћерка Ивана Дукић.

На овој прелепој прослави, присутни су били градоначелник града Краљево, др.Предраг Терзић, његов заменик Вукман Ракочевић, представници Јавних предузећа града Краљево, Председник и чланови савета МЗ Адрани, Председник Фудбалског савеза Рашког округа, Председник Фудбалског савеза града Краљево, Љубиша Вујовић.

Председник Фудбалског савеза рашког округа, Слободан Ђерковић се у име Фудбалског савеза Региона западне Србије, ФС Рашког округа и ФС града Краљева, обратио свим присутнима, Борцу честитао велики рођендан и пожелео руководству да у наредном периоду настави са бољим радом и да има што више успеха у фудбалском такмичењу. Славило се до раних јутарњих часова.

ФК“Борац“ се захваљује свим досадашњим председницима и спортским радницима, ветеранима и верним навијачима на трајању овог клуба свих 90 година.