Међуопштинска лигаОкружна лига

Одиграно 29. коло Oкружне и Међуопштинске лиге ФСРО

Водећи без пораза у Окружној лиги, Гружа из Витановца шампион МФЛ.

У недељу 10.06.2018. године одиграно је предпоследње коло Окружне лиге, није било већих изненађења.

Што се тиче опстанка у лиги у овом колу је и то решено, јер је последње пласирани Борац из Вранеша на свомм терену претрпео пораз од захуктале екипе Новог Пазара 1928 са 0:2 и тако се преселио у нижи степен такмичења у Међуопштинску лигу. Међутим велика борба се наствља и у последњем 30 колу биће решен шампион лиге и другопласирани тим који стиче право играња баражних утакмица за новоформирану зонску лигу група Шумадија.

У Новом Селу, првопласирана екипа Полета из Ратине је са домаћим Омладинцем поделила бодове на равне части 1:1, док другопласирана екипа Реала је на свом терену у Подунавцима славила минималним резултатом 1:0 против Радника из Ушћа. У Печеногу домаћи Пролетер и Поповићи су одиграли 4:3 у корист домаћина , с тим што је виђено неколико лепих погодака. У дежеви домаћа екипа Раса која је неприкосновена на свом терену славила је 2:0 против Стубла. У Баљевцу коначно су се радовали домаћи навијачи јер је Рудар славио са 3:2 против Ибра. Такође и у Јошаничкој Бањи, велика радост навијача јер је коначно домаћи гранит одахнуо и опстао у лиги овог пута је славио победу високим резултатом 5:1 против Матаруга.

У Јовцу одиграна је утакмица без великог значаја између домаће Рибнице и Будућности, где је растерећена екипа Рибнице славила са 3:0.

У среду 13.06.2018.године са почетком у 18,00 часова на програму је последње коло, а дерби сезоне се игра у Ратини где се састају Полет и Реал, тако да ће ова утакмица привући велико интересовање фудбалских заљубљеника, остали парови су: Нови Пазар 1928 – Пролетер, Стубал – Омалдинац, Поповићи – Рибница, Будућност – Гранит, Матаруге – Рудар и Ибар – Рас.

У суботу 09.06.2018. године одиграно је предпоследње коло Међуопштинске лиге.

Победом пред својим навијачима од 4:0 против Металца, Гружа из Витановца је освојила шампионску титулу коло пре краја и пласирала се у Окружну лигу ФСРО, тако да се у Витановцу титула славила трећим полувремном до касних ноћних сати. Међутим у последњем колу биће решен и другопласирани тим који стиче пласман у виши степен такмичења у Окружну лигу, јер Ласта у Витковцу је славила са 2:0 против Тавника, а у Годачици домаће Јединство је поражено од Напредка из Грачаца са 1:2.

У Драгосињцима домаће Јединство је у дербију зачења славило са 3:2 против Грдице. У Метикошима без значаја домаћа Млада крила су славила минимално са 1:0 против Младости. У Лазцу још једна победа домаћег Лазца овог пута против Борца са 4:3, док је у Врби Партизан поразио Минерал 2015 са 5:3. Фењераш Магнохром је на свом терену поражен од врло добре екипе Краљево Хајдука са 0:5.

Наредне недеље 17.06.2018.године на програму су утакмице последње 30.кола, где се састају: Младост – Партизан, Минерал 2015 – Магнохром, Краљево Хајдук – Гружа, Металац – Лазац, Борац – Јединство(Г), Напредак – Ласта, Тавник – Јединство(Д), Грдица – Млаад Крила и Напредак – Ласта ова утакмица одлучује о другопласираној екипи на табели и уласку у виши степен такмичења Окружну лигу ФСРО.

Све утакмице почињу у 18,00 часова.