Обавештења

In Memoriam: Владан Вићентијевић (1950-2020)

Последњи испраћај је у четвртак 03.09.2020. године. Опело ће се одржати у 12,00 часова на новом градском гробљу „Барутана“, а сахрана у родном месту у Годачици у 13,30 часова.

Тужна вест за фудбалску Србију. Након кратке и тешке болести престало је да куца срце Владана Вићентијевића, великог фудбалског прегаоца, дугогодишњег савезног фудбалског судије и инструктора, и аутора бројне стручне литературе из области Правила фудбалске игре.

Рођен је 12. јануара 1950. у Годачици, покрај Краљева.

По струци дипломирани економиста, свој радни век провео је у Институту ФВК Краљево, у Међуопштинској конференцији ССО Краљевачког региона, Народној лутрији Београд, као и у ФС Рашког округа.

Одсудио је преко 1200 утакмица разних степена такмичења, судио је Прву лигу бивше СФРЈ, а на листи за помоћно суђење ФИФА био је од 1990. до 1995. године.

Био је дугогодишњи истакнути члан или руководећи орган разних судијских и фудбалских органа у фудбалској организацији општине Краљево, Краљевачког региона, Рашког округа, Фудбалског савеза Региона западне Србије, Фудбалског савеза Југославије i Фудбалског савеза Србије.

Био је редован предавач у Центру за едукацију тренера ФСС, под ингеренцијом УФА из предмета Правила фудбалске игре.

Предавач на школама за младе фудбалске судије у ФС Рашког округа, ФС града Краљево.

Од 1990. године, бавио се стручном литературом за фудбалске судије, инструкторе и делегате. Објавио је преко 20 књига о Правилима фудбалске игре и небројено приручника и  практикума за фудбалске судије, инструкторе, тренере и делегате, а последњу од њих пре непуних месец дана.

Био је добитник низа друштвено спортских признања и награда из обалсти радног и спортског ангажовања.

Последњи испраћај је у четвртак 03.09.2020. године. Опело ће се одржати у 12,00 часова на новом градском гробљу „Барутана“, а сахрана у родном месту у Годачици у 13,30 часова.