Међуопштинска лигаОкружна лига

Одиграно 25. коло Окружне и Међуопштинске лиге

У Окружној лиги борба за првака је готово решена, док је у Међуопштинској лиги дошло до промене на лидерској позицији.

Одигране су све утакмице 25. кола Окружне и Међуопштинске лиге ФС Рашког округа.

У окружној лиги Гоч је одмакао Пролетеру за још два корака и борба за првака је готово решена. Ипак, до краја је још пет кола и велики број бодова је у игри.

У овом колу лидер на табели, Гоч је лако и убедљиво на врњачком Рају савладао екипу Магнохрома са 5:1 и после ремија Пролетера и Ибра (2:2) одмакао чак 11 бодова најближим пратиоцима.

У Јовцу су Рибница и Реал одиграли без победника 1:1,а у дербију зачеља у Матаругама домаћин је био бољи од Гранита и славио минималним резултатом 1:0 и наставио борбу за опстанак у лиги.

У Вранешима Борац је поражен од Новог Пазара 1928 са минималних 0:1, а у Баљевцу Рудар је савладао екипу Полета резултатом 4:2 и умакао екипама које се боре за опстанак.

Бивши српсколигаш из Новог Села савладао је на гостовању у Стублу домаћина са 2:1 и вратио се на место које му по традицији и реномеу сигурно припада. Још једну победу забележили су гости и то екипа Раса која је била боља од Радника и однела бодове из Ушћа победивши резултатом 3:1 чиме се поново вратила на трећу позицију на табели.

У Међуопштинској лиги дошло је до промене на лидерској позицији. Наиме, Лазац је био убедљив против Јединства на свом терену и славио високим резултатом 4:1, док је Тавник у утакмици пуној узбуђења победио екипу Будућности са 2:1. Овим резултатом Лазац је избио на челну позицију, али је готово извесно да ће и Лазац и Будућност у наредној сезони играти у вишем степену такмичења.

Звезда је наставила са серијом победа у пролећној полусезони и овога пута савладала је госте из Грдице резултатом 3:2 и наставила борбу за опстанак у лиги. Напредак је у Грачацу био бољи од Груже и победио резултатом 5:3, а у Краљеву Металац је лако и убедљиво са високих 7:1 савладао екипу Партизана из Врбе која ниже пораз за поразом и дошла је у ситуацију да се бори за опстанак у лиги.

Борац из Адрана је направио изненађење на гостовању у Врдилима и вратио се са сва три бода победивши резултатом 3:2. Краљево хајдук и Млада крила одиграли су без победника 2:2 и задржали своје позиције у златној средини.

Наредно коло доноси доста интересантних дуела између екипа које се боре за опстанак у лиги.