Међуопштинска лигаОкружна лига

Одиграни сусрети претпоследњег кола Окружне и Међуопштинске лиге

Одигране су све утакмице 29. кола окружне и међуопштинске лиге ФС Рашког округа.

У окружној лиги одавно су решене све дилеме око првака. Нови члан зоне Морава Гоч је на свом терену у Врњачкој Бањи у овом колу одиграо нерешено 1:1 са комшијама из Новог Села и прославио пласман у виши степен такмичења.

Ово коло разрешило је и дилему око испадања из лиге. Наиме Магнохром,није успео да савлада госте из Јошаничке Бање на свом терену у Краљеву и утакмица је завршена без победника 0:0 и после победе Матаруга на свом терену против Полета са 2:1, Магнохром се враћа у међуопштинску лигу ФС Рашког округа.

У Јовцу Рибница је наставила са серијом добрих игара и резултата и победом од 2:1 против Новог Пазара 1928 заузела место у средини табеле које јој иначе и по квалитету и организацији и припада. Другопласирани Пролетер је високим резултатом 5:2 савладао екипу Раса и учврстио се на другој позицији.

Стубал такође наставља са победама и овога пута су били бољи од Радника и победом од 2:1 пробили се на четврту позицију. У Вранешима гости из Баљевца су победом од 2:1 однели сва три бода у утакмици која није имала велики такмичарски значај. У Матарушкој Бањи Ибар и Реал су у чврстој и неизвесној утакмици одиграли без голова 0:0 и тако задржали своје позиције на табели.

Последње коло игра се у недељу 18. јуна.

У међуопштинској лиги наставља се борба Будућности и Ласца за прво место. У овом колу Лазац је славио против Металца резултатом 2:1, а Будућност је донела сва три бода из Грачаца где је савладала домаћи Напредак са 2:0 и задржала лидерску позицију. У Витановцу домаћа Гружа је славила против Младих крила резултатом 2:1, а мало изненађење представља победа Борца на гостовању у Грдици са 3:2 чиме је Борац доспео уз бок екипама из врха табеле.

Краљево хајдук и Јединство одиграли су нерешено 1:1, а у Врдилима домаћа Младост изгубила је резултатом 2:3 од екипе Партизана из Врбе.

Истим резултатом (2:3) завршена је и утакмица Поповићи – Тавник и тај резултат гостима из Тавника обезбеђује опстанак у овом степену такмичења.

Наредне суботе, 17. јуна играју се утакмице последњег тридесетог кола.