Међуопштинска лигаОкружна лига

Кренуо пролећни део првенства у Oкружној и Mеђуопштинској лиги ФСРO

Протеклог викенда настављено је првенство у Oкружној и Mеђуопштинској лиги ФС Рашког округа.

У окружној лиги је одиграно 7 утакмица, а утакмица Борац – Полет је одложена. У комшијском дербију у Подунавцима, гости из Новог Села су били спретнији и срећнији и забележили победу резултатом 2:1.

У Новом Пазару Рас је победом против Матаруга са 2:1 ухватио прикључак са водећим екипама.

У Баљевцу су се састали бивши српсколигаши.Домаћи Рудар је изгубио бодове од Будућности минималним резултатом 0:1, а у Јошаничкој Бањи Гранит је забележио најубедљивију победу у овом колу и савладао госте из Поповића са 3:0.

Рибница је на свом терену у Јовцу претрпела пораз од екипе Нови Пазар 1928 резулататом 1:2, а Стубал је са минималних 1:0 освојио сва три бода против Ибра. Истим резултатом и Пролетер је у Печеногу савладао госте из Ушћа и најавио боље резултате у пролећној полусезони.

У Међуопштинској лиги одиграно је свих осам утакмица,углавноим по тешким и расквашеним теренима.

Водећи Металац је претрпео пораз у Годачици у утакмици пуној неизвесности до самог краја. Домаће Јединство је славило резултатом 3:2 и учврстило своју позицију у средини табеле.

На увек врућем терену у Ласцу домаћин је славио против Краљево хајдука са 2:1.Гружа је искористила киксеве водећих и победом против екипе Минерала са 2:0 изједначила се са екипом Металца на челу табеле.

Младост је високим резултатом 4:0 освојила три бода против Грдице, а у Метикошима су Млада крила и Тавник одиграли без победнике и без голова.

На неутралниом терену у Ратини Ласта и Борац су поделили бодове одигравши 2:2.

Гости су у овом колу забележили две победе. У правој голеади Напредак је славио на гостовању у Драгосињцима резултатом 4:3 и оставио домаћине да стрепе за статус у лиги. Магнохром је претрпео и петнаести пораз, овога пута је са минималних 0:1 поражен од Партизана из Врбе.

Утакмице 17. кола играју се наредног викенда.