Обавештења

50 година постојања и рада ФК „Млада крила“ из Метикоша

Фудбалски клуб „Млада крила“ из Метикоша прославила су 50 година постојања и рада клуба.

Прослава је организована у ресторану “Њам-њам“ на Берановцу у предграђу града Краљево у присуству великог броја бивших фудбалера клуба, функционера клубова са подручја ФС град Краљево, ФС Рашког округа, као и званичника ФС Рашког округа и ФС Региона Западне Србије.

Кратак увод о постојању и раду клуба у протеклих 50 година говорио је Јовица Баковић председник МЗ Метикоши и бивши фудбалер клуба, а гостима се обратио и Дејан Живановић, бивши фудбалски судија и играч, а данас председник ФК “Млада крила“.

Фудбалски клуб “Млада крила“ из Метикоша су своју свечаност прво започели на месном гробљу где су положили цвеће на хумкама бивших играча и функционера клуба, а затим на свом игралишту одиграна је утакмица између ветерана и сениорскке екипе клуба.

ФК“Млада крила“ углавном су се такмичила од подсавезних лига, преко лига бившег краљевачког региона, и касније фудбалског савеза Рашког округа. По завршетку утакмице ветерана и првог тима клуба, председник ФС град Краљева, Иван Петровић је уручио златну плакету ФК“Млада крила“ из Метикоша и истима пожело много успеха у наредним такмичарским сезонама.

Данас је клуб члан Међуопштинске лиге ФС Рашког округа где се успешно такмичи. Никада клуб није престајао са радом, иако је било проблема, нарочито у финансијком делу, али захваљујући људима добре воље, мештанима као и бившим играчима, клуб је увек изналазио решења и настављао такмичење.

Кроз клуб је прошло много фудбалера и из свака генерација је имала сјајне фудбалере, велики траг у клубу је оставио Стојан Поповић “Поп“, који је и данас у својим бројним годинама веома активан око клуба, а највише утакмица првенствених за клуб је одиграо Драган Милојевић “Гацо“ у дугој играчкој каријери уа овај клуб.

На овој свечаности Слободан Ђерковић председник ФС Рашког округа је слављенику ФК“ Млада крила“ из Метикоша уручио златну плакету ФС Рашког округа.

Председник клуба Дејан Живановић и председник МЗ Метикши, Јовица Баковић су уручили захвалнице свим бившим игхрачима, функционерима клуба, свим људима добре воље који су помагали клуб на било који начин, као и верним навијачима. Такође су уручили захвалнице градоначелнику града Крааљево, др.Предрагу Терзићу, ФС Региона западне Србије, ФС Рашког округа и ФС град Краљево.

Још једанпут ФС Рашког округа честита велики јубилеј клуба из Метикша и жели што више успеха на свим пољима у наредном периоду.